Tema Återvinning

Vi har haft två aktivitetsdagar med återvinning som tema. Det har varit studiebesök på Häringetorp återvinnings- central där de även tar emot Växjös alla matrester och skickar det vidare mot att blir biogas till bussar och bilar. Mycket intressant att få höra hur allt återvinns och kan återanvändas i nya produkter eller till nyttiga saker. 

Vi besökte även Erikshjälpen där de jobbar ideellt med att återvinna prylar, kläder och möbler som människor inte längre vill ha. De säljer dem till nya ägare och hela överskottet går till hjälp för behövande i Sverige och utomlands. 

Det har även blivit en utrensning på skolan av skräp och saker vi inte vill ha längre. Dessa har sorterats i högar med plast, deponi, papper, glas, Erikshjälpen, elektronik m.m. och lämnats till återvinning. Oj vilken hög det blev :-). 

Vi hann även med ett studiebesök på Stena Recycling där de återvinner framför allt papper, men även metaller, som sedan ska tillbaka in i kretsloppet. Det var kallt, brrrr, i lokalerna, men intressant.

Det har blivit några mycket lärorika dagar och vi kommer jobba vidare med temat återvinning på skolan och göra fler studiebesök på företag som jobbar med detta framöver.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-