Skolresa Gränna-Kolmården 15-16/9

Höstens skolresa bar iväg till Gränna och Kolmården som slutdestination. I Gränna fick vi se polkagristillverkning och besökte Andrémuseet. Där fick vi lära oss om polarexpeditionen som grännapojken Salomon Andrée gjorde med luftballong. Vi fick också lära oss mer om polkagrisar och om Amalia Eriksson som uppfann  polkagrisen. 

Trötta efter en varm och händelserik dag, åkte vi vidare till Norrköping. Kvällen bjöd på restaurangbesök och övernattning på hotell. 

Polkagristillverkning

Andréemuseet

Kolmården

Dag två åkte vi tidigt till Kolmården och där mötte en djurskötare upp oss och tog oss med på ett spännande äventyr. Rovdjuren fick fredagssnacks och det uppskattades av både oss och rovdjuren. Björnen som redan börjat förbereda sig för vintersömnen hade varit svår att locka ut om det inte hade vankats gotte. Vi tackar personal på Kolmården för detta!!!!

Det blev en solig dag med många intryck. Det som fick bäst betyg var Delfinshowen, Safari-linbanan och av dem som vågade sig på att åka Wildfire- den nya åkattraktionen- tyckte att det var en rolig- om än lite otäck upplevelse.

Trötta åkte vi tillbaka mot Växjö framåt eftermiddagen och i vanlig ordning bjöd oss skolresan på många skratt och ömma fötter.       

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-